Kolay Bilgiler

Online Faydali Makaleler!

Merhaba Ziyaretçi! Giriş veya kayıt yaparak makale gönderebilirsin!

Afrika yaban eşeği

Ekleyen: Mustafa Kemal Saban RSS kaynağına abone ol | 28 Kasım 2018 | Gösterim:
loading
 
  



Afrika yaban eşeği (Equus africanus), Equidae familyasından bir hayvan çeşididir. Afrika yaban eşeğinin evcil eşeğin (Equus asinus) yabani atası olduğu düşünülmektedir.

Hatta bazen Afrika yaban eşeğinin latincesi Equus asinus olarak kabul edilir. Eskiden Afrika yaban eşeği Mısır, Sudan ve Libya'da da yaşardı.

Şimdi, Afrika yaban eşeği sadece Eritre, Etiyopya ve Somali'nin çöllerinde yaşar. Doğada en fazla 570 hayvan yaşamaktadır.

Afrika yaban eşeğinin omuz yüksekliği 1,25 ila 1,45 m. ağırlığı 230-275 kg olur. Postu çoğu yerde gridir. Siyah çizgili beyaz bacakları zebranınkileri andırır. Uzun yelesinin ucu siyah, kalanı gridir. kuyrtuğu siyahtır. Toynağı, evcil eşeğinkinden daha küçüktür.

Yazar: Mustafa Kemal Saban

Facebookta Paylaş Tweet It Stumbleupon this post This post is delicious !

Makale Kaynağı:
https://www.kolaybilgiler.com/hayvan-makaleleri/afrika-yaban-esegi.html
Print Article Yazdır  Makaleyi PDF olarak indir PDF Olarak İndir  Makaleyi Gönder Gönder  Sitene Ekle Sitene Ekle  Geribildirim Yazara Geribildirim  Makaleyi Raporla Raporla | Bookmark and Share

İlgili Hayvan Makaleleri Abone ol: RSS